Sami Virtanen SDP Enemmän, paremmin, solidaarisemmin. Muu ei riitä!

Perussuomalaiset ja petetyt vaalilupaukset

Vaalien 2015 alla pyöri tv:ssä ja radiossa kansan syviin riveihin pureva, taidokkaasti rakennettu vaalimainonta. Mainonnan tiivistettynä perusviestinä voi sanoa olleen, että suomalaisista pidetään huolta. Vaalien jälkeen perussuomalaiset, nykyiset ja entiset (lue siniset) sitoutuivat Sipilän hallitusohjelmaan. Samalla syntyi tarina petetyistä vaalilupauksista.

Nyt Perussuomalaiset vierittävät syyt petetyistä lupauksista Soinin sinisten harteille. Siitäkin huolimatta, että ihan saman lailla Soinin & co:n kanssa hallitusohjelman puolesta nappia painoivat niin Eerola, Hakkarainen kuin Huhtasaarikin.

Suurin synti.

”Suomalaisessa yhteiskunnassa on noin miljoona ihmistä suurin piirtein tuhannen euron tuloilla. Siltä porukalta ei voi, ei saa, eikä ole varaa leikata. Kotihoidontuki, omaishoidontuki, pienimmät työttömyyspäivärahat, takuueläke ja pienituloisten perheiden lapsilisät.

Nämä ihmisryhmät käyttävät tulonsa kulutukseen ja palveluihin Suomessa sekä ylläpitävät omalta osalta kulutuskysyntää. Heiltä Perussuomalaiset eivät suostu leikkaamaan.”

Tämä virsi soi, niin radiossa kuin tv:ssäkin. Tähän virteen luotti vaaleissa 524 054 äänestäjää.

Miten kävi?

Hallitus on leikannut miltei kaikkia Kelan etuuksia: lapsilisiä, työmarkkinatukea, peruspäivärahaa, ansiopäivärahan perusosaa, sairaus-, äitiys-, isyys- ja vanhempainpäivärahoja, kansaneläkettä ja takuueläkettä.

Yksikään nykyinen perussuomalainen ei äänestänyt vastaan, kun perusturvan tasoa leikattiin 2016 ja 2017.

Pienempänä syntinä. Yksi ennen vaaleja annettu lupaus.

”Perussuomalaiset eivät hyväksy synnytysten keskittämistä vain suuriin yksiköihin. Synnytys on niin ainutlaatuinen tapahtuma, että perussuomalaiset eivät missään tapauksessa hyväksy sen tarkastelua puhtaasti säästönäkökulmasta. Suomessa on erinomaisia pieniä synnytysyksiköitä, joissa on vahvasti ammattitaitoinen, motivoitunut henkilöstö. Tätä me haluamme vaalia.”

Miten kävi?

Jokainen äänestyksessä paikalla ollut perussuomalainen äänesti 2015 synnytyssairaaloiden alasajoa vastustanutta kansalaisaloitetta vastaan.

Ennen vaaleja tuli myös luvatuksi.

”Pitkällä tähtäimellä Suomen menestys perustuu koulutettuun ja osaavaan työvoimaan. Tarvittavat leikkaukset on kohdistettava muualle kuin koulutukseen.”

Miten kävi?

No, Pihtiputaan mummokin sen tietää. Se niistä puheista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Populistit ovat populisteja vaikka voissa paistaisi. Niinpä nykyiset perussuomalaiset surutta esiintyvät joukkona, joka ei koskaan ole ollut hallituksessa eikä ole koskaan päättänyt mitään mistään.

Kyllä he siellä innolla ja nöyrinä olivat tekemässä niin kuin Soini käskee ja painamassa sitä nappia mitä Soini painaa käski.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Ja Halla-aho vakuutti perussuomalaisten olevan halukas noudattamaan hallitusohjelmaa kun puolue hajosi, eli edes yksin Soinin niskoille tuota linjaa ei voi laittaa.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Marko se meni niin, että Halla-Aho vaati hallitusohjelman toteuttamista. Tämä ei käynyt Orpolle eikä Sipilälle. Esim.surullisen kuuluisasta lehmänkauppagatesta valinnanvapaus ja lukumäärä hallintokeskuksista oli jo sovittu vastoin hallitusohjelmaan kirjattua.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kävin tähän liittyen läpi vanhoja blogeja ja löysin tämän 30.3.2017 päivätyn "kapina persuissa"-kirjoituksen, jossa ennustan persujen hajoamisen kesäkuussa 2017. Tässä kävi juuri niin kuin sillöin pelkäsin: persut ajoivat kaksilla rattailla ja saivat hyödyt sekä hallituksessa olosta että sen ulkopuolella haukkumisesta.

jounisnellman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234550-kapina-persuissa

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hys, hys, ei tällaisia totuuksia saa persuista kertoa.

Kyllä joku persu vielä tulee asiaa selittämään, dosentilta onkin turha odottaa mitään selityksiä, ei pysty kuin hymiöillä keskustelemaan, mitenhän nuo hymiöt toimivat eduskunnan kyselytunnilla?

Ei jatkoon.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

siunausta ja rakkautta sinulle petteri)9)))))
9999))))

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

No seuraavaksi lupaukset pettävät demarit kun pääsevät hallitukseen. Näinhän se menee kun joudutaan vastuuseen

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kokoomus ei koskaan kärsi, oli sitten kuka hyvänsä niiden kanssa hallituksessa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#8

"Kokoomus ei koskaan kärsi, oli sitten kuka hyvänsä niiden kanssa hallituksessa."

Siihen on yksi hyvä syy.
Kokoomus on ainoa rehellinen puolue joka ei petä äänestäjiään
Muut jakaa katteettomia lupauksia, jotka vaalien jälkeen petetään...järjestelmällisesti.

Ennen vaaleja kokoomus lupaa repiä köyhältä selkänahan ja ompeluttaa hänellä omakätisesti siitä nahkaviitan....ilman korvausta tietenkin.

Kun kokoomus sitten pääsee hallitukseen, niin se myös pitää lupauksensa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 9

En mä kyllä muista yhtään senkalaista lupausta joten väitteen esittäjältä sopisi odottaa hieman tarkempaa tietoa.
Ei sillä että noita välttämättä äänestäisin mutta se on aina mielenkiintoista kun joku esittää vastaavia väitteitä. Olipa puolue mikä tahansa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Saas nähdä kuinka käy jos teillä tulee vaalivoitto, että kuinka äspeedeeläiset alkavat pitämään vaalilupauksiaan ja kuinka sitä silloin uidaan, ettei selkä kastu :D

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Diktaattori Soini heittelee viimeisiä letkautuksiaan, niin olisiko kannattavampaa kuitenkin kehua omaa puoluetta kuin repostella toisten puolueiden vanhoilla vaalilupauksilla. Monta lupausta demareilla jää pitämättä tällä kertaa?

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Sdp vakuutti 2011 vaalien edellä, että jos puolue pääsee hallitukseen, syntyy tuolla vaalikaudella 100 000 uutta työpaikkaa.

Vuosina 2011-2015 hävisi 100 000 työpaikkaa. Uskomaton saavutus!

Valtionvelka kasvoi 79 mrd eurosta 99 mrd euroon. Valtion omaisuutta Sdp myi, mm. Carunan, 3,3 mrd euron arvosta. Kuntien valtionosuusleikkaukset velkaannuttivat kuntataloutta 10 mrd eurosta 17 mrd euroon. Valtion kassa tyhjennettiin neljässä vuodessa 11 mrd eurosta 3 mrd euroon.

Näin tapahtui Jutta Urpilaisen ja Antti Rinteen johdolla!

Keväällä 2015 Suomi oli kolmen luottoluokittajan listalla putoamassa kriisiluokkaan. Tästä konkurssipesästä Sipilän hallitus aloitti. Tilanne kääntyi kevääseen 2017 mennessä. Työllisyys kasvaa ja velka vähenee.

20.3.2015 Antti Rinne esitteli Sdp:n sopeutuslistan vaalikaudelle 2015-2019. Yhteensä 3 mrd euroa leikkauksia ja yksi miljardi veronkiristyksiä. Äänestäjät kaikkosivat ja Sdp sai rökäletappion.

Sdp:n leikkauskohteina olivat edelleen kuntien valtionosuusindeksit ja muut indeksit 800 milj euroa, elinkeinotuet 400 milj euroa, ammatillinen koulutus 270 milj euroa, sote 250 milj euroa, työllisyystoimet 250 milj euroa, ICT- ja muut vastaavat menot 250 milj euroa ja niin edelleen.

Mitä eroa oli tuolla listalla Sipilän hallituksen listaan nähden? Leikkauksia ja veroja lisää!

Sdp:n veronkiristykset, miljardi, olisivat tuhonneet työllisyyttä.

Sdp sitoutui siis rajuihin leikkauksiin ja veronkiristyksiin tälle kaudelle. Nyt se yrittää rimpuilla niistä eroon. Ei onnistu. Vaalilupaukset eivät unohdu! Netistä löytyvät.

Nyt Rinne on luvannut satoja miljoonia euroja kehitysapuun, koulutukseen, liikennehankkeisiin, työllisyyteen, turvapaikaan hakijoille, sosiaalipalveluihin, poliisille, kulttuuriin jne... Yhteensä miljardiluokan lisämenot.

Kaiken lisäksi Rinne lupasi 1.5.2018 jokaiselle enintään 1400 euroa/kk eläkettä saavalle 100 euroa/kk lisää puhtaana käteen. Miljardilupaus. Hyvä. Pienen eläkkeen varassa elävät ansaitsevat satasensa.

Mistä rahoitus? Veroja lisää sekä Sitran ja Suomen Pankin pääomistako?

Sdp:n talouspopulismi ylittää kaikkien muiden populismin kirkkaasti.

Jos Rinne on pääministeri keväästä lähtien, odotan suurella mielenkiinnolla, kun Sdp toteuttaa kaikki lupauksensa.

Eivät suomalaiset tyhmiä ole!

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Jaahas vaalit lähestyvät ja pelko Perussuomalaisten kolmannesta jytkystä alkaa nostamaan tunteita pintaan. Tämänkin blogin kaltaisia kirjoituksia tulemme näkemään vielä pilvin pimein.

Vielä kerran Halla-Aho 2017 puoluekokouksen jälkeen kävi Kesärannassa kertomassa puolueen valmiudesta jatkaa hallituksessa, kunhan sovitusta hallitusohjelmasta pidetään kiinni. Tämä ei tietenkään käynyt Sipilälle ja Orpolle. Kundit olivat jo sopineet sopimattomista jutuista ja kukas sitä nyt lupauksia pitämään. Soinilta ei tarvinnut edes kysyä. Ulkoministerin pesti painoi vaakakupissa omaatuntoa enemmän.

Kesän 2017 PS:n puoluekokous itseasiassa todisti sen, että kentällä ei oltu tyytyväisiä hallitusyhteistyöhön ja tuloksena vanhan johdon syrjäyttäminen. Ei siinä loppujen lopuksi mitään ihmeellistä ollut. Vanha puoluejohto sai epäluottamuslauseen ja teki siitä omat johtopäätöksensä. Ei kantti riittänyt kaatamaan hallitusta, koska näinhän siinä olisi hyvinkin voinut käydä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Tämä vihreistä demareihin loikannut kaveri kirjoitti hiljattain palautusten nopeuttamisen puolesta hyvin ei-demarimaisesti. Aika suunniteltuja ulostuloja, onko jotkut vaalit tulossa? Pitääkö tukkia vuoto demareista persuihin?

Ja mitä sosiaalidemokraattien lupauksiin tulee... no, vaalikausi 2011 oli karmeaa aikaa. 100 000 luvatun työpaikan sijaan tuli 100 000 työtöntä, sosiaalidemokraattisen työministerin johdolla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Näin jälkeenpäin katsottuna on selvää ettei Soinilla ja ministerikumppaneilla ollut tarkoituskaan ajaa perussuomalaisten asioita hallituksessa. Sopimukset loikkauksesta oli tehty jo ennen hallitussopimusta koska Soinin on täytynyt tietää ettei kenttä hyväksy päinvastaista politiikkaa kuin mitä on sovittu. Tämän tietää blokin tehnyt sossukin, mutta haluaa piikitellä perussuomalaisia.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Politiikot, puolueesta riippumatta rikkovat vaalilupauksiaan .

En pidä persuja siinä suhteessa yhtään muita kummallisempina

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Eräs otsikossa mainitun puolueen aktiivitoimija kertoi mulle vaalikopilla että puoluettaan äänestämällä hallitus kaatuisi ja Kreikka eroaisi eurosta. Oli menossa 2012 kuntavaalit (!).

Olin sanaton. Miten paljon äänestäjille voidaan omaa etua tavoitellessa valehdella. Mitäpä tuolla helppoheikillä olisi sanottavaa nyt kun siihen uskoneet vähemmän tiedostavat kokevat itsensä taas kerran petetyiksi. Ilmankos politiikkaan pettyneitä on nykyisin niin paljon.

Jos vielä tuo sattuu näyttämään lärvänsä vaalikopilla niin aion kyllä kysyä. Tekojensa johdosta Suomi on nyt hieman huonompi maa. Enemmän pettyneitä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Eräs otsikossa mainitun puolueen aktiivitoimija kertoi mulle vaalikopilla että puoluettaan äänestämällä hallitus kaatuisi ja Kreikka eroaisi eurosta."

Euro nyt kaatuu joka tapauksessa eli totta tuo mies puhui.

Toimituksen poiminnat